Virtual Reality

Bij Fysio Van Straten kunt u terecht voor Virtual Reality voor de behandeling van hoofd-, nek- en schouderklachten en met de speciale sensoren en controllers zelfs voor klachten aan de gehele rug en de benen. Wij gebruiken hiervoor Corpus VR als aanvulling op de normale behandeling. De VR methode wordt gebruikt voor fysieke revalidatie, pijnverlichting en ontspanning. Met behulp van een VR-bril bevindt u zich in een driedimensionale omgeving welke zorgt voor een optimale beleving en focus. Het doel is om u, zowel lichamelijk als mentaal en op een speelse manier, weer in beweging te krijgen.

Wat is Corpus VR?
Corpus VR biedt op een leuke en unieke manier oefeningen via een virtuele omgeving, die aangepast zijn op bestaande oefeningen en op uw mogelijkheden. Een combinatie van lol, spel en therapie. We begeleiden u in een virtuele omgeving en volgen dit via een tablet. Met Corpus VR zorgen wij ervoor dat de focus ergens anders neergelegd wordt, zodat uw aandacht niet meer op de klacht gericht is. Dit zorgt voor pijnverlichting en het verminderen van bewegingsangst. De verschillende VR games zorgen voor meer motivatie en dagen uit om in beweging te komen.

Welke klachten behandelen we met VR?
Corpus VR kan zeer goed gebruikt worden als aanvulling op de normale behandeling. Klachten die met VR goed te behandelen zijn:

  • Chronische nekklachten
  • Wervelkolom klachten
  • Knie/heup klachten
  • Nekklachten als gevolg van een ongeluk
  • Verstoorde stabiliteit en/of coördinatie
  • Bewegingsangst
  • Artrose/slijtage
  • Onverklaarbare (SOLK) klachten

Hoe werkt het?
U zet de (mobiele) VR headset op en komt in een VR game terecht. Via een tablet kan uw therapeut de oefeningen selecteren en alles volgen wat u doet. Door de games wordt u aangezet tot bewegen. Corpus VR vraagt tussentijds om pijnscores, zodat we dit kunnen monitoren en kunnen we op deze manier de voortgang bijhouden. 

Corpus VR is ook thuis of waar dan ook te gebruiken. Hiervoor heeft u wel een smartphone, VR-bril of smartphonehouder en internetverbinding nodig. Vervolgens download en installeert u de Corpus VR Personal App en kunt u na het consult zelf verder aan de slag. 

Benieuwd of VR iets voor u kan betekenen?
Vraagt u zich af of uw klachten ook verholpen kunnen worden met Virtual Reality? Neem dan gerust contact met ons op.