Medical Bike Fitting

Nee, zeker niet! 

Pijn tijdens en na het fietsen is vaak te verhelpen met de juiste afstelling van de fiets. Een mooi kleurtje frame en een goede afmontage maken helaas niets uit bij het voorkomen van klachten. Wat wel helpt is een goede Medical Bike Fitting.

Een bikefitting is een proces waarbij een professionele fitter de positie van een fietser op zijn of haar fiets optimaliseert. Dit wordt gedaan door de afstelling van de fiets aan te passen aan de specifieke anatomie, flexibiliteit en doelen van de fietser. Een bikefitting door een fysiotherapeut biedt extra voordelen, omdat deze professional gespecialiseerd is in het menselijk lichaam en mogelijke fysieke beperkingen.

Voordelen van een bikefitting zijn:
Verbeterd comfort: Een goede bikefitting zorgt ervoor dat je op een comfortabele manier kunt fietsen, wat belangrijk is om langere ritten te kunnen maken zonder last te krijgen van ongemakken. Maar ook op kortere ritten maakt het een verschil.
Optimale krachtoverdracht: Door de juiste afstelling van je fiets kunnen je spieren efficiënter werken, waardoor je meer kracht kunt overbrengen op de pedalen.
Voorkomen van blessures: Een slechte fietspositie kan leiden tot overbelasting en blessures. Een goede bikefitting helpt om potentiële problemen te identificeren en te voorkomen.
Verbeterde aerodynamica: Een correcte houding op de fiets kan de luchtweerstand verminderen, wat vooral belangrijk is voor wielrenners die streven naar hogere snelheden.
Verhoogde efficiëntie: Door de juiste afstelling van je fiets kun je met minder inspanning dezelfde snelheid behouden, wat je uithoudingsvermogen ten goede komt.
Individuele aanpassingen: Een bikefitting wordt aangepast aan jouw specifieke lichaamsbouw, flexibiliteit en doelen, waardoor het een persoonlijke en op maat gemaakte ervaring is.
Optimale positie voor specifieke doelen: Of je nu traint voor een wedstrijd, ontspannen fietst of langere toertochten maakt, een aangepaste fietspositie kan je helpen om je doelen te bereiken.
Verhoogd plezier en voldoening: Een comfortabele en efficiënte fietspositie kan bijdragen aan meer plezier tijdens het fietsen, omdat je minder afgeleid wordt door ongemakken.

Kortom, een bikefitting is waardevol voor iedereen die serieus bezig is met fietsen, of het nu voor sportieve doeleinden is, voor recreatie of om gezondheidsredenen. Het helpt om comfortabeler te fietsen, de prestaties te verbeteren en blessures te voorkomen.

Review door: “T. L”

De correctie van stuur en zadel heeft goed uitgepakt. Het rijden voelt comfortabeler en minder belastend voor rug, schouders en nek. Bij gelijke afstanden komt ik wel lekker vermoeid, maar toch ontspannen van de fiets.

Ook heb ik direct de andere schoenen en pedalen besteld en gemonteerd. De combinatie past inderdaad beter bij dit type fiets. Intussen zijn mijn rugklachten waarvoor ik bij de fysio kwam ook voorbij. 

Samenvattend : ik heb zeker mijn voordeel gedaan met het consult!

5/5

Review door: E. v. W, Bilthoven
4 weken geleden heb ik een bikefitting gedaan bij Fysio van Straten. Ik rij al een paar jaar maar nooit de tijd genomen / geld besteed om een goeie fitting te laten doen. De afgelopen maanden begonnen er blessures in te sluipen en wielrennen was niet prettig meer. Op advies van heb ik toen een bikefitting laten doen door Sander Visser. Dit had ik eerder moeten doen, mijn fiets bleek flink verkeerd te staan. Zadel, stuur, pedalen, er zijn veel knoppen om aan te draaien. Het resultaat is echt een wereld van verschil, de blessures zijn verdwenen en fietsen is weer leuk. Sander weet heel goed waar hij het over heeft, ik kan het iedereen met vergelijkbare klachten aanraden.

5/5